View this email in your browser
Langzaam maar zeker lijkt de winter voorbij te trekken, de dagen worden langer en de zon begint ons weer te verwarmen. Op straat zie je nog hier en daar wat achtergebleven confetti, een herinnering aan een bruisende vasteloavend die alweer een aantal weken achter ons ligt. De vreugde van dit feest laat ons nu alweer uitkijken naar volgend jaar!

In deze nieuwsbrief een terugblik op de vunnefde joarestsietde laatste editie van Lieteratoer i Moeziek i Beeld, terugblik Open Podium, liefde voor lezen en een gedicht!

Vasteloavend

Vasteloavend bracht dagen vol grootse vieringen, kleine tradities en samenzijn. Waar ik vroeger uitbundig feestvierde, is er nu meer ruimte voor kleine momenten, samen met mijn (klein)kinderen en vrienden de vasteloavend beleven. Van het huis versieren met mijn kleinkinderen, de dinsdagsitzung met Hans tot Vettdoniesjtieg met vrienden bij mij thuis, en natuurlijk genieten van de schitterende optochten in Kirchroa.

Dit jaar was extra bijzonder omdat ik in een sprookjesachtige sfeer de Sjwatse Kater mocht ontvangen. Ik was zeer geroerd door de mooie woorden van burgemeester Petra Dassen en Rick Caumon namens Prinseroad Kirchroa. En om tijdens de jroese tsóg te worden gedecoreerd met de Sjwatse Miem én te worden omringd door Sjwatse Miemen was natuurlijk de kers op de taart!
 
Lieteratoer i Moeziek en bild
Sinds 2018 organiseren Loek van de Weijer, Piet Nieuwenhuizen en ik Lieteratoer i Moeziek en bild in de HuB. Op donderdag 7 maart komen we samen voor de laatste editie. We werkten hier de afgelopen jaren met veel plezier aan, samen creëren en onze teksten laten samenvloeien met muziek en beeld.
 
Samen met Lizette Colaris vertellen Loek van de Weijer en ik een verhaal over ´einde en oneindigheid´ op 7 maart. Daarnaast lezen we voor uit eigen werk. Helaas kan Piet Nieuwenhuizen door ziekte niet deelnemen aan deze editie, Maurice Hinzen zal zijn plek innemen. Er zullen schilderijen te zien zijn van John Paffen.  Wiel Hamers speelt piano en Noor Vanhommerig zingt, Peter Geerdes verzorgt de visuals.

De aanvang is om 19.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via de website van de HuB.
 

Open Podium

De HuB. bruiste met poëzie, muziek en verhalen tijdens het Open Podium. Hartverwarmend om te zien hoe zoveel mensen gehoor gaven aan de uitnodiging om hun talenten te delen en hoe de zaal gevuld was met enthousiast publiek. Iedereen stond open voor elkaars werk, nieuwe ideeën en moedigde elkaar aan. Het was voor mij een eer deel uit te maken van deze avond. 
 

Liefde voor lezen

Al jarenlang is Boekhandel Deurenberg een plek waar de liefde voor verhalen en poëzie centraal staat. Waar Kerkradenaren van jong tot oud worden uitgenodigd om hun liefde voor boeken te ontdekken en te beleven. Ik ben dan ook zeer blij dat de boekhandel een een nieuwe locatie heeft gevonden in het hart van Kerkrade.

Op 16 maart is de feestelijke opening van de nieuwe locatie. We vieren het feest van het woord met muziek en voordrachten door schrijvers, inclusief mijn eigen bijdrage. Burgemeester Petra Dassen verricht de officiële opening. 
 

mörje

jees te mit
noa mörje
kót noa hu
doa waad alles
wat meuglieg is
krig verbij
honger verwingd
doeësj ópjedruegd

joa mörje
jewald oes-jesjaose
jewere leëg
metser bót

jees te mit
woa wólke drieve
óp d’r oam van
iech hod va diech

joa mörje
jees te mit
noa mörje
ózze mörje
leëvenslang
mörje

2019

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Geef hethDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.door.