View this email in your browser
Ik wens jullie een inspirerend mooi jaar in goede gezondheid én in verbondenheid met elkaar!

De decembermaand was voor mij een tijd van warmte en inspiratie. Samen met mijn gezin heb ik genoten van mooie ontmoetingen, bijzondere boeken en (kerst)voorstellingen die ik mocht bijwonen.

Het nieuwe jaar begon sprankelend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Gemeente Kerkrade. Hier heb ik vele mensen ontmoet en gesproken over het belang van verbondenheid in onze gemeenschap. Een onverwachte, maar aangename én hele grappige verrassing in dit nieuwe jaar was mijn verschijning in een KWJ-meme van Kirchroa Tropical op Instagram.

Lees verder voor alles over het nummer KWJ, poëzie op school, drie Limburgse stadsdichters in de krant, poëzieweek in de HuB., Plat-Vorm en een gedicht.
 
 
Jrus, 
Wim Heijmans
 
 

KWJ

Kunt waal jot! Erwin Lennarts en Patrick Pesch sloegen de handen ineen en maakte van het officieuze motto van Kirchroa een vrolijk lied. Tijdens Kirchroa Jeet Plat '23 zette Patrick de deuren van zijn muziekstudio Eurode Music open voor iedereen die een bijdrage wilde leveren aan het nummer. Zo werd KWJ een lied van én voor Kerkrade. Ik ben trots dat ik er ook een steentje aan mocht bijdragen.
 
Voorleeswedstrijd Veldblom
In december was ik bij de Veldblomschool, een plek die meer dan 40 jaar lang mijn thuis was als leerkracht. Ik was aanwezig als jurylid bij een voorleeswedstrijd, georganiseerd door mijn voormalige collega's.

Het was een hartverwarmende middag, prachtig om te zien hoe kinderen vol enthousiasme aan de slag gingen met de magie van verhalen. De liefde voor lezen was voelbaar in elke voordracht.

Met deze inspirerende ervaring in het achterhoofd, kijk ik samen met het team al naar een volgende editie van de wedstrijd en of we de kinderen aan de slag kunnen laten gaan met poëzie.
 
Limburgse Stadsdichters
Eind december verscheen er in De Limburger een artikel over de drie stadsdichters van Limburg: Sven Vek (stadsdichter Heerlen) en Sef Derx (stadsdichter Venlo) en ik.

We ontmoetten elkaar in Roermond om te praten over ons werk, onze woorden en hoe we als stadsdichters de voelsprieten van de stad zijn. We blikten terug op het afgelopen jaar, de thema's die centraal stonden in ons werk, en bespraken de kracht van taal en onze rol als stadsdichter om mensen te inspireren en te verbinden.

Een mooie dag die zeker een vervolg gaat krijgen! Hier kun je het hele artikel lezen.
 
Poëzieweek: Open Podium Hub.
Spoken word, dichten, rappen, stand-up comedy, zingen, story-telling, cabaret of muziek. Het is er allemaal bij het Open Podium als afsluiting van de Poëzieweek (25 t/m 31 januari 2024) in de HuB. op woensdag 31 januari. Iedereen mag meedoen!

Woordkunstenaars Merlijn Huntjens en Drik Heffels zullen de avond presenteren. Ik zal een voordracht doen onder muzikale begeleiding van Wiel Hamers en Noor VanHommerig. Meer info en aanmelden kun je hier.
 

Plat-Vorm

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseer ik samen met Marc Charlier, Piet Nieuwenhuizen, Hans Schillings en Loek van de Weijer, Plat-Vorm. Een middag vol inspiratie, verbinding, taal én plezier. Heb je ook ideeën over taal, poëzie die je met ons wilt delen, je eigen poëzie voordragen of er bij zijn als luisteraar? Je bent van harte welkom! Op 26 januari vertrekken we om 14.45 uur vanaf het Martin Buberplein en wandelen we naar D'r Sjlaagboom. 
 
 

jeer

iech zouw zoeë jeer
wille zinge
uvver leefde
de welt umerme

hank i hank
danse
mit diech sjwerme

wille sjrieve
jesjiechtens
um tse werme

landsjafte
moale
oane jewald

wille drieve
óp wólke
va vrid

iech zouw zoeë jeer
de erm sjpreie
‘ne miensj
drage

alle daag
diech
knoevele

iech zouw zoeë jeer
d’r aafsjtand i-oame
diech verware
i mie hats

iech zouw zoeë jeer
d’r daag va hu
d’r mörje
va vrid weëd

joa jeer


2021

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Geef hethDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.door.