•  
Twee weken geleden ontving ik het verrassende nieuws dat ik d'r Sjwatse Kater zal ontvangen van de Prinseroad. Een grote eer! Verder staat deze periode voor mij in het teken van de naderende decemberfeesten en de ontwikkeling van mooie educatieve projecten voor 2024. Lees snel verder voor meer over d'r Sjwatse Kater, eerste hulp bij Sinterklaasgedichten in de HUB., een nieuw Sinterklaasverhaal en natuurlijk een gedicht!
 
 Jrus,
Wim Heijmans
 

D'r Sjwatse Kater

Op een, voor mij, doorgaans hele rustige dinsdagavond werd ik verrast door leden van d'r Prinseroad. Ze kwamen mij vertellen dat ik d'r Sjwatse Kater zal ontvangen tijdens het 66ste Jalabal op zaterdag 20 januari. De Prinseroad schrijft hier het volgende over: 'Met het toekennen van d’r Sjwatse Kater onderstreept d’r Prinseroad Kirchroa Heijmans’ jarenlange inzet voor de Kerkraadse cultuur en het Kirchröadsj plat in het bijzonder.' Ik ben zeer vereerd met deze toekenning en mooie woorden en kijk uit naar 20 januari! 
 
O kom maar eens rijmen...
Een van mijn favoriete sinterklaastradities is, natuurlijk, het gedicht! Een leuke manier om iemand in het zonnetje te zetten of een plaagstootje uit te delen. Op 29 november ben ik in de HUB. om iedereen (vanaf 8 jaar) te helpen met de sinterklaasgedichten. 

Heb jij je surprise bijna klaar?
Help, er ontbreekt nog iets. 
Dichten maar!
Geen paniek, geen stress, geen nood,
Hulp is onderweg; stadsdichter Wim is in de HuB. Te voet en niet per boot....

 
 
Verhalen
Gure wind, koude dagen...deze tijd is er om samen te zijn en te genieten van alle aankomende feesten. Ieder jaar schrijf ik een Sinterklaasverhaal in meerdere delen in het dialect. Om samen met je (klein)kinderen, neefjes of nichtjes te lezen. Dit jaar is het voor mij een hele bijzondere serie want mijn kleindochter maakte tekeningen bij de verhalen. Vanaf 20 november staat het eerste deel van de serie op mijn website, deel twee en drie volgen op 27 november en 4 december.
 

Plat-Vorm

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseer ik samen met Marc Charlier, Piet Nieuwenhuizen, Hans Schillings en Loek van de Weijer, Plat-Vorm. Een middag vol inspiratie, verbinding, taal én plezier. Heb je ook ideeën over taal, poëzie die je met ons wilt delen, je eigen poëzie voordragen of er bij zijn als luisteraar? Je bent van harte welkom! Op 24 november vertrekken we om 14.45 uur vanaf het Martin Buberplein en wandelen we naar D'r Sjlaagboom. 
 
 

sjong II

sjong va
jeëve neëme
sjträue zukke
sjenke krieje

sjong va
dele vinge
sjong va
ós allenäu
de moas va
weltwied

deë sjong lieët
kinger preuve
an ’t jeluk

past ummer

2021

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Geef hethDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.door.

 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klassenouder · Lage Kanaaldijk 90 · MAASTRICHT, Limburg 6212 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp