lees hier meer over: 

 

 INTRO 

 

 EDUCATIE 

 

 COMMUNICATIE 

 

 ACTIVITEITEN 

 

 NIEUWSBRIEF 

 

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Geef hethDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.door.

 

 

Welkom bij mijn eerste 'nuitsbrif'. Inmiddels ben ik alweer een paar maanden Stadsdichter van Kerkrade. Ik ontving vele hartverwarmende reacties en heb al diverse activiteiten ondernomen. In de nieuwsbrief vertel ik meer over mijn activiteiten, wat er op de agenda staat en deel ik natuurlijk een gedicht. In deze brief lees je meer over de opening van de Boekenweek, mijn bezoek aan L1 Cultuurcafé, het theaterstuk D'r Kelder voor basisscholen, de agenda en 'nog effe' een gedicht over de naderende lente.
Jrus,
Wim Heijmans

 

 

L1 Cultuurcafé

Op 11 februari was ik te gast bij L1 Cultuurcafé samen met de Stadsdichter van Venlo Sef Derkx. We spraken o.a. over hoe we als Stadsdichter de verbinding met jongeren gaan maken. Hier kun je het gesprek terugluisteren.
 

Boekenweek 2023

Tijdens de opening van de Boekenweek bij Boekhandel Deurenberg vertelde ik meer over mijn boeken, het Stadsdichterschap en droeg ik een gedicht voor met muziek van Wiel Hamers. Noor van Hommerig zong een aantal van mijn liedjes waaronderInne Sjunne Daag met Véron Jongstra op piano.

 

D'r Kelder

Theatervoorstelling D’r Kelder gaat over de nadagen van WOII in Kerkrade en is gebaseerd op historische gebeurtenissen in deze periode. De voorstelling is voor leerlingen van groep 7,8 en maakt hen ervan ervan bewust dat oorlog ook in hun directe omgeving heeft plaatsgevonden en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Tevens is het een kennismaking met Kerkraadse historie, cultuur en dialect. In het stuk worden fictie, historische feiten met elkaar afgewisseld met muzikale begeleiding (livemuziek). Het verhaal is geschreven door mij en wordt in het Kerkraads dialect verteld door acteur Roger Lataster, Marc Charlier geeft in het Nederlands historische toelichting over WOII, pianist Wiel Hamers verzorgt de muziek. De voorstelling duurt 30 minuten en wordt voorzien van een educatief nagesprek. Op 5 mei is er voor leraren een gratis voorstelling van D'r Kelder in de HuB.Kerkrade. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Op de agenda: 31 maart Plat-Vorm

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseer ik samen met Marc Charlier, Piet Nieuwenhuizen, Hans Schillings en Loek van de Weijer, Plat-Vorm. Een middag vol inspiratie, verbinding, taal én plezier. Om 14.45 uur vertrekken we vanaf het Martin Buberplein en wandelen we naar D'r Sjlaagboom. Iedereen is van harte welkom! 

 

             "D'R KELDER" op school....    Klik   HIER                     

 

 

nog effe

't winkterjrauw rimpelt
verknoeveld rèst 't jreun
aajevrèse vetbölsjer in de hek
ing kette va leëg sjale
hei en doa verbergt ziech ing noos
’t vrugjoar sjteet óp sjpringe
knuup an de sjtruuch
basjtens vol leëve
de kieësmoetse fleute
d’r balts

nog effe
’t vrugjoar kunt
d’r sjrit van de natoer
evver winktertsieëne zunt kaod
en kanne lang zieë

nog effe
jedóld